Оперативне командування «Південь»/Operational Command «South» інформує щодо поточної оперативної обстановки на півдні України станом на 14 квітня:

 

«Вже п’ятдесяту добу героїчного протистояння українського народу російському вторгненню окупанти продовжують вишукувати способи покращити своє положення та підтягнути деморалізовані сили.

 

В Чорноморській операційній зоні ПКР «Нептун» уражений крейсер «Москва» — флагман чорноморського флоту росії – отримав суттєві пошкодження. Виникла пожежа.

 

Інші одиниці корабельного угруповання намагалися надати допомогу, але шторм і потужний вибух боєзапасу перекинули крейсер і він почав тонути.

 

Якщо для висадки десанту умови несприятливі, то загроза ракетних атак як з моря, так і з тимчасово окупованого Криму залишається.

 

На Миколаївському та Херсонському напрямку втрати противника складають 54 особи та 8 одиниць техніки, серед яких 2 самохідні артилерійські установки, реактивна система залпового вогню «Град» і танк Т-72.

 

У відповідь на системні артилерійські обстріли ворога, протягом ночі нашими військами нанесено влучне ураження по зосередженню військової техніки та складу боєприпасів у класичних традиціях Чорнобаївки.

 

Тримаємо стрій! Дотримуємось заходів безпеки, правильно реагуємо на сигнали повітряної тривоги! Віримо в сили охорони та оборони!

 

Разом до перемоги!»