Перемагає той, хто пам’ятає: У Миколаєві вшанували памʼять полеглих захисників України

 

У четвер, 29 серпня, у Миколаєві відбувся меморіальний захід до Дня памʼяті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

 

У заході взяли участь начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, народний депутат України Олександр Пасічний, секретар Миколаївської міської ради Дмитро Фалько, заступники та радники начальника ОВА, військовослужбовці, представники правоохоронних органів, ДСНС та містяни.

 

Під час церемонії присутні долучилися до загальнонаціональної хвилини мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, а також розмістили символічні жетони полеглих воїнів на гілочки «Дерева памʼяті» та поклали квіти до тимчасової інсталяції «В памʼять про полеглих у російсько-українській війні».

 

Нагадаємо, що День памʼяті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України відзначається щороку 29 серпня відповідно до Указу Президента України від 23 серпня 2019 року Nº 621/2019.

 

Для відзначення Дня пам’яті було обрано саме цю дату, оскільки її приурочено воєнним подіям на сході України, коли під час Іловайської операції українська армія зазнала найбільших втрат.