Підготовка до ОЗП: державні ОСР напрацьовують дорожні карти надання взаємодопомоги при аварійних ситуаціях

 

На виконання доручення міністра енергетики України Германа Галущенка державні оператори системи розподілу (ОСР), що входять до АТ «Українські розподільні мережі», провели засідання для напрацювання стратегії спільного оперативного реагування на випадок масованих атак ворога на енергетичну інфраструктуру України в період проходження опалювального періоду 2024/2025 років.

 

Відповідне засідання пройшло у Харкові за участі представників ПАТ «Запоріжжяобленерго», ВАТ «Тернопільобленерго», ПАТ «Черкасиобленерго», АТ «Харківобленерго», АТ «Хмельницькобленерго», АТ «Миколаївобленерго».

 

«Ворог не припиняє обстріли нашої енергетичної інфраструктури. Важливе значення в таких умовах відіграє координація нашої взаємодії, надання екстреної підтримки там, де вона необхідна у конкретний момент. Обленерго мають бути готові до швидких рішень і дій у таких ситуаціях – це стосується як ремонтних бригад, так і обладнання, і спецтехніки, що можуть залучатися для надання аварійної допомоги в інших регіонах», — зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.

 

Більше на сайті Міністерство енергетики України: https://bit.ly/3Nc6YA4