Підтримка родин захисників та захисниць: мобільний простір «Вільна» організовує групи взаємодопомоги

 

У середу, 15 травня, до Міжнародного дня сім’ї в рамках роботи дружнього до жінок та дівчат мобільного простору «Вільна» відбувся інформаційний захід щодо організації груп взаємодопомоги для родин захисників та захисниць. До заходу були запрошені члени родин військовослужбовців, які захищають Україну.

 

Відкрила захід директорка департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної військової адміністрації Оксана Єльчієва, яка розповіла про державні програми підтримки сімей військовослужбовців, пільги та соціальні допомоги, які вони можуть отримати.

 

Менеджерка мобільного простору «Вільна» Марина Кручинова презентувала роботу простору та розповіла про заходи та майстер-класи, на яких жінки можуть подбати про своє ментальне здоров’я та отримати соціально-психологічну допомогу.

 

Своєю чергою, психологиня простору Ольга Сінгалевич розповіла про новий напрямок роботи, а саме про організацію груп взаємопідтримки для жінок, чоловіки яких перебувають в зоні проведення бойових дій та тих, які повернулися. Ольга Сінгалевич наголосила, що основною метою створення цих груп є підтримка жінок, відновлення їх ресурсу та елементи психологічної просвіти для розуміння себе та можливості підтримати інших.