Після опівночі по Південноукраїнській АЕС було скеровано ракету, попередньо, «Іскандер»

 

Про це повідомляє Оперативне командування "Південь"/Operational Command “South”.

 

Загалом поточна оперативна обстановка на півдні України станом на 13:00 19 вересня виглядає наступним чином:

 

«Обстановка на південнобузькому напрямку, в нашій операційній зоні, динамічна, напружена, але контролюється Силами оборони.

 

Ворог продовжує вести оборонні дії на рубежах оборони, наносить ракетно-артилерійські удари по позиціях наших військ, на окремих ділянках лінії зіткнення намагається контратакувати, веде аеророзвідку та вишукує способи проникнення в тил наших позицій.

 

Близько опівночі в районі Архангельського ворожа ДРГ кількістю до 10 осіб намагалася зайти в тил нашого підрозділу, але була виявлена та уражена. В результаті стрілецького бою, із втратами ворог відступив.

 

Протягом ночі позицій наших військ обстрілювалися із ствольної артилерії крупного калібру та РСЗВ вздовж усієї лінії зіткнення. Противник наніс 2 авіаційних та 1 ракетний удар, зокрема й по території прифронтових громад і тилових районів.

 

6 ракет зенітно-ракетної системи С-300 та 3 реактивних снаряди РСЗВ «Смерч» вдарили вночі по об’єктах промислової та цивільної інфраструктури Миколаєва. Пошкоджено кілька приватних будинків та складське приміщення промислового підприємства. Людських втрат та постраждалих нема.

 

Продовжуючи підступний шантаж та тиск на європейську спільноту щодо загроз ядерної техногенної катастрофи, ворожі війська атакують об’єкти критичної інфраструктури. Після опівночі по Південноукраїнській АЕС було скеровано ракету, попередньо «Іскандер», яка влучила за 300 метрів від ядерних реакторів. Ударною хвилею пошкоджено будівлі АЕС, розбито понад 100 вікон. Відключився один з гідроагрегатів Олександрівської ГЕС, яка входить до складу Південоукраїнського енергокомплексу. Відключилися також три високовольтні лінії електропередачі. Наразі всі три енергоблоки станції працюють у штатному режимі. Потерпілих серед персоналу нема.

 

Перед світанком двома крилатими ракетами Х-59 з літаків-винищувачів Су-35, ворог атакував Миколаївський район. Одна ракета нашим зенітно-ракетним підрозділом знищена у повітрі, друга впала в приватний гараж. Постраждалих нема.

 

Протягом ночі рашисти тричі обстрілювали з важкої артилерії та «Градів» Нікопольський район. В районному центрі та його околицях російські снаряди понівечили з десяток будинків, кілька господарських споруд, автівки, водогін та лінію електропередач. У Марганецькій громаді обстрілами пошкоджено електромережу. Людських втрат та постраждалих нема.

 

В Криворізькому районі ранком важкою артилерією обстріляно Зеленодольську громаду. Масштаби пошкоджень уточнюються. Поранено одну цивільну особу.

 

Ракетні війська та артилерія Сил оборони продовжують виконувати завдання з порушення системи управління та логістичного забезпечення, ураження живої сили та бойової техніки противника.

 

Зенітно-ракетним підрозділом в небі Херсонщини вранці збитий ворожий штурмовик Су-25. Решта ворожих втрат дорозвідуються.

 

У Чорному морі на бойовому чергуванні вороже корабельне угруповання лишило 4 кораблі, у тому числі 1 надводний ракетоносій із вісьмома ракетами «Калібр» на борту. Про імовірність намірів щодо десантної операції нагадує один великий десантний корабель, що випробовує вестибулярний апарат рашистів в штормовому морі.

 

Загрози ракетних та артилерійських атак по території прифронтових громад та місць розташування об’єктів інфраструктури по всій території України, лишаються актуальними. Не нехтуйте попередженнями про повітряну небезпеку, ретельно перевіряйте інформацію, не дозволяйте ворогу маніпулювати вашою свідомістю, вірте в сили оборони і нашу Перемогу!»