Представники Миколаївщини долучилися до воркшопу з ментального здоров’я у Вінниці

 

У суботу, 22 червня, у Вінниці відбувся воркшоп на тему: «Всеукраїнська програма ментального здоров’я. Психосоціальна підтримка у громаді» для представників Миколаївської, Херсонської, Одеської та Черкаської областей. Серед присутніх були заступники керівників ОВА, представники структурних підрозділів адміністрацій, регіональні координатори Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

 

Від Миколаївської області участь взяли заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Юрій Гранатуров та координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» в Миколаївській області, позаштатний радник начальника Миколаївської ОВА з питань ментального здоров’я Руслана Омелянчук.

 

Захід проводив Координаційний центр КМУ / Mental Health UA в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативи Олени Зеленської. Мета заходу — опанувати практичні способи створення нових послуг з ментального здоров’я. Побачити як працює послуга, вишукувати прогалини, систематизувати потреби, розподіляти ресурси та менеджерити вже створеними сервісами.

 

«Збереження ментального здоров’я людей є пріоритетом роботи обласної влади. В регіоні працює потужна мультидисциплінарна команда. За підтримки Координаційного центру, завдяки Всеукраїнській програмі ментального здоров’я вже вдалося зробити багато, запроваджені рішення, дають гарний результат», — сказав Юрій Гранатуров.

 

Зазначимо, що від Миколаївщини до воркшопу також долучилися директорка департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної військової адміністрації Оксана Єльчієва, начальниця управління культури, національностей та релігій ОВА Олена Буберенко, в. о. начальника управління охорони здоров’я Миколаївської ОВА Ірина Ткаченко, директорка Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки Вікторія Агаркова.

 

Цей захід став важливим кроком у розвитку та підтримці ментального здоров’я у громадах, підкреслюючи спільні зусилля обласних та місцевих влад у забезпеченні благополуччя громадян.

 

#тияк