Розривними снарядами посиленого осколкового ураження обстріляно Березнегуватщину, де уражено об’єкти залізничної інфраструктури

 

Про це повідомляє Оперативне командування "Південь"/Operational Command “South”.

 

Загалом поточна оперативна обстановка на півдні України: станом на 17:00 10 липня така:

 

«Обстановка в операційній зоні південних регіонів напружена, динамічна у розвитку, але контрольована силами оброни.

 

Противник продовжує ведення бойових дій на своїх рубежах оборони, застосовуючи підступну тактику обстрілів наших тилових районів і авіаційних ударів.

 

Так, на світанку з району Нової Каховки рашисти здійснили масований ракетний удар з використанням зенітно-ракетних систем С-300.

 

Розривними снарядами посиленого осколкового ураження обстріляно Березнегуватщину у Миколаївській області, де уражено об’єкти залізничної інфраструктури, але без жертв, та Великоолександрівську громаду Херсонщини, де влучання прийшлися в більшості випадків поза населеними пунктами по елеватору, по полях та автотранспортних шляхах. Суттєвих руйнувань та постраждалих нема.

 

В районі Плотницького урочища ворог, намагаючись стримати просування наших військ, не має успіху на суходолі та продовжує наносити гелікоптерні удари. Дві спроби таких атак були безуспішні, ухиляючись від вогню у відповідь, Ка-52 змушені були ретируватися.

 

Натомість нашими ракетно-артилерійськими підрозділами в ході виконання вогневих завдань нанесено потужне ураження пункту управління росгвардії поблизу Херсона та знищено чотири склади з боєприпасами в різних районах Херсонщини.

 

Підтверджені втрати противника складають 15 рашистів та понад 60 одиниць техніки, серед яких 57 – це броньована та автомобільна техніка, в тому числі командно-штабні машини, що були знищені в Чорнобаївка вчора, а також протитанковий і переносний зенітний ракетні комплекси, інша броньована та автомобільна техніка, знищена на ворожих позиціях вздовж лінії зіткнення.

 

Корабельне угруповання не має змін – два ракетних та три великих десантних кораблі рашистів чергують в штормовому морі, продовжують тримати блокаду судноплавства та загрозу ракетного удару шістнадцятьма «Калібрами»

 

Сили оборони півдня України на сторожі безпеки регіону та вашого спокою. Будьте пильними та обережними, не піддавайтесь на провокації. Дотримуйтесь заходів безпеки, не нехтуйте попередженнями та заборонами, що спрямовані на збереження вашого життя.

 

Разом до перемоги!»

 

Відео можна переглянути за посиланням: https://cutt.ly/3LkMTXp