Ще у двох вишах Миколаєва відзначили День науки

 

У пʼятницю, 17 травня, у Миколаївському національному аграрному університеті та Чорноморському національному університеті імені Петра Могили відбулися урочистості заходи до Дня науки.

 

До них долучилися начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, його заступники, представники обласної й міської рад.

 

Так, у МНАУ вони ознайомилися з науково-навчально-виробничими лабораторіями Навчально-науково-практичного центру. Зокрема, їм продемонстрували лабораторію з переробки мʼяса та визначення якості мʼясних продуктів, інженерні рішення для виробництва тваринницької продукції, кафедру тракторів та сільськогосподарських машин, експлуатації і технічного сервісу.

 

Віталій Кім закликав науковців працювати на благо Миколаївщини та створювати нові можливості для розвитку регіону.

 

«Працюйте, приносите корисне для Миколаївщини. Заохочую вас розробляти новітні технології, які можна імплементувати у наші сільськогосподарські проєкти. Не їдьте з Миколаївщини, завдяки вам тут може бути добре», – сказав він.

 

Цього ж дня, у ЧНУ імені Петра Могили відбулася презентація наукових досягнень закладу, STEM фестиваль цікавої науки та виставка картин з патріотичними мотивами «Геть з рідної землі».

 

Начальник Миколаївської ОВА привітав науковців закладу з професійним святом, підкресливши важливість розвитку науки в умовах війни.

 

«Саме завдяки вашій праці ми можемо будувати краще майбутнє для нашої країни. Вражений прогресом та напрацюваннями, які побачив сьогодні. Далі тільки більше і тільки вперед», – додав він.

 

Крім того, під час заходів науковцям та переможцям міжнародних наукових студентських конкурсів були вручені відзнаки Міністерства освіти і науки України, Миколаївської обласної військової адміністрації, Миколаївської обласної ради, Миколаївської міської ради.