Сили оборони продовжують військову операцію на острові Зміїному та нищать ворога на Миколаївсько-Херсонському напрямку

 

Про це повідомляє Оперативне командування "Південь"/Operational Command “South”.

 

Загалом поточна оперативна обстановка на півдні України станом на 13:00 28 червня така: 

 

«Ситуація на південному напрямку складна, напружена, але контрольована. Ворог продовжує застосовувати тактику артилерійських та масованих ракетних ударів по тилових районах та областях.

 

Спроба нанести ракетний удар «Оніксом» з тимчасово окупованого Криму по Ізмаїльському району Одещини була вдало нейтралізована підрозділами протиповітряної оборони.

 

З далекобійної зброї ворог гатив по Широківській та Зеленодольській громадам Криворіжжя. Попередньо, люди не постраждали. Масштаби руйнувань уточнюються.

 

На Миколаївщині внаслідок нічного обстрілу Куцурубської громади зруйновано об’єкти соціальної інфраструктури. Сталося загоряння поля з озимою пшеницею, проте без жертв.

 

Перед світанком обстріляно Широківську громаду Баштанського району також влучено у сільськогосподарські угіддя. Потерпілих немає. Зранку також були обстріли ще в п’ятьох громадах області по лінії зіткнення. За попередньою інформацію, є пошкодження, подекуди зруйнована інфраструктура та житлові будинки. Інформація про постраждалих наразі відсутня.

 

Миколаїв та передмістя зазнали масованого ракетного обстрілу, з берегового ракетного комплексу «Бастіон», що рашисти розташували на окупованій Херсонщині. Вражено міський стадіон, об’єкт військової інфраструктури та в передмісті — соціальні й сільськогосподарські об’єкти. Попередньо – жертв нема.

 

Зухвалий удар системами залпового вогню завдав ворог по Очакову. Окупанти влучили по території міського ринку, будівлі палацу культури, у приватний сектор, а також у житлові будівлі. Наразі в деяких районах міста відсутнє водо-, газо-, енергопостачання та інтернет. Троє людей загинули, з них одна дитина. Поранено семеро людей.

 

На Херсонщині рашисти продовжують обстріл звільнених від їх присутності населених пунктів. Паралельно відкривають на окупованих територіях мережу пунктів видачі російських паспортів, поспішаючи сфальсифікувати електорат до чергової дати вкотре відтермінованого референдуму.

 

В Чорному морі корабельне угруповання ворога продовжує боротьбу зі штормом та тримає загрозу ракетної атаки шістнадцятьма «Калібрами» в статусі – «актуально».

 

Реагування на сигнали повітряної тревоги має бути оперативним і правильним. Не наражайте себе на небезпеку, відвідуючи заборонені місця і об’єкти, пам’ятайте про загрозу дрейфуючих мін в морі і на узбережжі. Не розголошуйте відомостей про діяльність та переміщення наших підрозділів, не допомагайте ворогу, дайте захисникам України довершити свою гідну справу.

 

Все буде Україна! Бо ми того варті!»

 

Відео можна переглянути за посиланням: https://cutt.ly/OKGZJhG