Стартував прийом заявок на грантову програму для малого та середнього бізнесу у чотирьох областях

 

Ініціатори програми мають на меті допомогти підприємствам і підприємцям подолати негативні наслідки війни, а також посприяти збільшенню робочих місць. Про це повідомляє Данська рада у справах біженців (DRC) у Facebook.

 

Хто може отримати допомогу

 

Подати заявки на участь можуть підприємства, розташовані у Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській та Запорізькій областях.

 

У пріоритеті – підприємства та ФОПи, які постраждали внаслідок війни та реалізують/виробляють товари або надають послуги для покриття базових потреб населення.

 

Кошти можуть бути використані на покриття різноманітних витрат, зокрема:

— придбання обладнання;

— оплату оренди приміщення;

— оплату лізингу обладнання;

— інші актуальні потреби бізнесу.

 

Сума гранту – до 5 тисяч доларів США.

 

Також програма передбачає до 5 годин бізнес-консультацій (бухгалтерський облік, маркетинг, юридична допомога тощо). Тему обирає учасник програми.

 

Консультації будуть проводитись компанією, яка спеціалізується на таких послугах (очно або онлайн залежно від місця розташування підприємства).

 

Для участі у програмі необхідно:

 

1. Заповнити анкету (https://ee-eu.kobotoolbox.org/x/SgRaTlHo…), прикріпивши бізнес-план у довільній формі (анкета доступна англійською та українською мовами). Набір триватиме, поки не набереться необхідна кількість учасників.

 

2. Працевлаштувати мінімум на 6 місяців принаймні одну особу, яка постраждала від війни. До суми гранту не входить заробітна плата для нового співробітника, проте державою передбачені компенсації, якщо працівник має статус ВПО чи інвалідність.

 

3. У встановлені терміни надати звіт про те, як отримані кошти були використані на цілі, визначені програмою.

 

Грантова допомога стала можливою завдяки підтримці, наданій через Бюро з питань гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

 

У разі виникнення питань чи пропозицій можете звертатися за електронною адресою: UKR-feedback@drc.ngo або за номером: 0 800 339 518 (з понеділка до пʼятниці з 09:00 до 17:00).

 

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.