Сучасна медична система України надає широкий спектр послуг для хірургічного лікування дорослих та дітей у стаціонарних умовах.

 

Держава покриває витрати на передопераційний огляд, власне операцію та післяопераційний догляд. Це допомагає пацієнтам отримувати необхідну медичну допомогу без фінансового навантаження.

 

Пакет «Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах» включає повний комплекс медичних послуг: від передопераційного огляду до післяопераційного догляду. Серед послуг:

 

— Первинний огляд пацієнтів з визначенням подальшого маршруту.

— Лабораторні та інструментальні обстеження.

— Передопераційний огляд анестезіологом, анестезіологічне забезпечення, знеболення та седація під час діагностики й лікування.

— Хірургічні операції.

— Інтенсивна терапія у випадку загрозливих для життя станів.

— Забезпечення ліками та необхідними медичними виробами і витратними матеріалами шляхом централізованих закупівель МОЗ.

— Цілодобове лікарське спостереження та медсестринський догляд.

— Харчування в умовах стаціонару.

 

Повний перелік безоплатних послуг можна знайти на сайті НСЗУ у розділі «Вимоги ПМГ 2024» (п. 39) https://cutt.ly/eesNbtgk.

 

Зверніть увагу: консультація анестезіолога, анестезія, призначені обстеження, витратні матеріали для операції, цілодобове лікарське спостереження та медсестринський догляд – все це для пацієнтів є безкоштовним за умови звернення до лікарні, яка має договір з НСЗУ Національна служба здоров'я України за пакетом «Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах».

 

Щоб знайти лікарню у вашому місті, яка має договір на цей пакет, зателефонуйте до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77. Або скористайтесь дашбордом «Електронна карта місць надання послуг із медичної допомоги»: https://cutt.ly/iea6Fvz9.

 

Міністерство охорони здоров'я України