Відбулася робоча зустріч керівництва області з делегацією ООН

 

Миколаїв відвідали представники підрозділів United Nations in Ukraine на чолі з гуманітарною координаторкою ООН в Україні Деніз Браун.

 

Так, у середу, 5 жовтня, начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім зустрівся з Деніз Браун та представниками міжнародних організацій, які надають підтримку нашій області.

 

Загалом, було обговорено робочі питання щодо забезпечення гуманітарною допомогою внутрішньо переміщених осіб, громадян, які проживають на територіях, де ведуться активні бойові дії, а також людей, які залишилися без роботи та працівників підприємств, які вимушені були припинити свою діяльність.

 

Також під час робочої зустрічі було акцентовано на знайденні можливості працевлаштування громадян, які втратили роботу внаслідок військової агресії рф.

 

Окрім цього, делегація ООН завітала до Гуманітарний штаб при Миколаївській ОВА. Зазначалося, що на цьому тижні Миколаївська область отримує масштабну допомогу від ООН: будівельні матеріали (деревина, OSB-плити), матраци, ковдри, теплий одяг, засоби гігієни тощо. Все те, що потрібно для підготовки регіону до зими та підтримки мешканців області, що постраждали від війни.

 

У свою чергу, керівник Гуманітарного штабу Олександр Корольов ознайомив команду ООН з роботою складів та підрозділів штабу.

 

Зазначимо, що Деніз Браун має понад 25 років досвіду роботи у гуманітарній сфері та програмах з відновлення, зокрема у складних надзвичайних ситуаціях, зосереджуючись на операціях, розробці програм, координації та міжвідомчих відносинах.