«Відновлення водопостачання в Миколаєві – результат співпраці з Данією», — Олена Зеленська

 

Відновлення водопостачання в Миколаєві є результатом співпраці з Данією, яка опікується всією областю. Ця країна – один зі світових лідерів фінансової допомоги Україні. З цього року в Данії діє ще й окремий фонд підтримки України, кошти з якого будуть спрямовані на відновлення шкіл, лікарень, водо-, тепло- й енергопостачання, облаштування бомбосховищ, а також на активізацію української економіки й підтримку населення.

 

Про це у своєму телеграм-каналі повідомила перша леді України Олена Зеленська.

 

Під час візиту до країни вона зустрілася з тими, хто займається цим безпосередньо: із міністром підприємництва Данії Мортеном Бедскоу й міністром у справах міжнародного розвитку та глобальної кліматичної політики Деном Йоргенсеном – і подякувала за підтримку.

 

Також Олена Зеленська зустрілася з представниками данського бізнесу та благодійних фондів.

 

Одному з них завдячуємо відпочинком у Карпатах для наших великих прийомних родин. Цього року Olena Zelenska Foundation організувала його для 218 сімей. Завдяки небайдужим іноземним меценатам ми вже допомогли кожній четвертій великій прийомній родині в Україні й нині будуємо для них житло. Менше ніж за рік існування надали 474 генератори жителям деокупованих територій. Зібрали кошти для відновлення чотирьох операційних Ізюмської лікарні. Передали понад 38 тисяч ноутбуків учителям, які працюють дистанційно, і продовжуємо допомагати українцям, відновлювати медицину й освіту в країні», — зазначає перша леді.

 

Олена Зеленська впевнена, що в Данії, яка вже потужно відгукнулася на потреби українців, точно знайдуться ще багато однодумців.