Військові рф влучили в житловий 5-ти поверховий будинок у Вознесенську ракетою «Іскандер»

 

Про це повідомляє Оперативне командування "Південь"/Operational Command “South”.

 

Загалом поточна оперативна обстановка на півдні України станом на 15:00 20 серпня виглядає наступним чином:

 

«Обстановка в нашій операційній зоні стабільно складна, але контрольована. Ворог продовжує ведення бойових дій по займаному рубежу оборони. Суттєвих змін у складі та положенні не відбулося.

 

До глибокої ночі силами десантно-штурмових підрозділів за підтримки БМД-4, двох танків Т-72 та артилерії намагався покращити тактичне положення в районі Благодатного шляхом проведення штурмових дій. Успіху не мав. Відступив для відновлення сил та запасів. Із світанком поповненим складом продовжив ведення штурмових дій. Бій триває.

 

Протягом ночі ворогом нанесено три авіаційні удари по наших позиціях вздовж лінії зіткнення. Без втрат.

 

Важкою артилерією 152-го калібру серед ночі ворог бив по Нікопольському району. В районному центрі пошкоджено 9 приватних будинків, сонячні панелі, лінії електропередач. В решті населених пунктів без руйнувань та постраждалих.

 

По Миколаєву вночі завдано удар зенітно-ракетними системами С-300. Пошкоджено кілька об’єктів соціальної та промислової інфраструктури, житлові будинки, але без людських втрат.

 

В Вознесенську внаслідок влучання ракети «Іскандер» в житловий 5-ти поверховий будинок, пошкоджено 1 під'їзд та розташовані поряд приватні будинки. Пожежу оперативно ліквідовано, триває розбір завалів.

 

Нашою авіацією на світанку атаковано опорний пункт ворога поблизу Іванівки, а ракетно-артилерійські підрозділи, виконуючи вогневі завдання зменшили вороже військо на 10 рашистів та дві одиниці броньованої техніки. Остаточні втрати ворога дорозвідуються.

 

Корабельне угруповання ворога без суттєвих змін кількості та задач продовжує маневри вздовж кримського узбережжя в ракетно безпечних для себе районах. Напоготові, на бойовому чергуванні два надводних ракетоносія, споряджені 16 «Калібрами» та ВДК.

 

Враховуючи актуальність загроз ракетних ударів та артилерійських обстрілів, дослухайтеся до застережень сил оборони. Будьте пильними та уважними, не наражайте себе на небезпеку в зонах заборонених для відвідування. Зокрема ділянки узбережжя наразі особливо небезпечні. За алгоритмами повітряної тривоги дійте оперативно і зосереджено. Отриману інформацію сприймайте критично, перевіряйте її достовірність через офіційні джерела. Будьмо міцними і ми обов’язково переможемо!»