Вирішив застрахуватися? Порівняй пропозиції різних страховиків і обери для себе найкращий варіант.

 

Пам’ятай, що страховики мають забезпечити тебе доступною та вичерпною інформацією про страховий продукт до укладення договору.

 

Де шукати інформацію для порівняння різних страхових продуктів?

 

1. На вебсайтах страховиків та страхових посередників (за наявності у таких вебсайту).

 

2. В інформаційному документі про стандартний страховий продукт, який розміщується на вебсайтах страховиків та страхових посередників.

 

У цьому документі інформація подана в стандартизованому вигляді. Тож ти легко зможеш порівняти пропозиції різних страховиків за однаковими продуктами та зробити зважений вибір.

 

Як отримати інформацію?

 

Інформація про страховий продукт, у тому числі інформаційний документ про стандартний страховий продукт, може надаватися в паперовій або електронній формі (електронною поштою, через посилання на на вебсайт, через особистий кабінет чи мобільний застосунок) або в інший спосіб за домовленістю.

 

Важливі нюанси, що стосуються умов страхування прописуються в договорі. Уважно читай договір перед його підписанням та за потреби задавай усі питання, які тебе цікавлять страховику або страховому посереднику.

 

Більше про страхування, дізнавайся на сайті з фінансової грамотності «Гаразд» за посиланням: https://harazd.bank.gov.ua/article/strahuvanna

 

За інформацією Міністерства юстиції України.

 

#ЗнайСвоїПрава_Страхування #ЗСП_Страхування