У двох громадах Миколаївщини відновлено зруйновані російськими окупантами мости

 

У середу, 15 березня, відбулося урочисте відкриття новозбудованих мостових переходів через річку Інгул у Воскресенській територіальній громаді та річку Інгулець – у Снігурівській. Руйнації мости зазнали внаслідок бойових дій під час вторгнення російських окупантів на території цих громад.

 

Захід відбувся за участі начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія Кіма, голови адміністрації Державної спеціальної служби транспорту генерала-майора Богдана Бондара, начальника групи морально-психологічного забезпечення оперативного угрупування військ Херсону полковника Віктора Жуковського, директора з маркетингу АВТ Баварія Юлії Самсон, начальника Снігурівської міської військової адміністрації Івана Кухти, начальника Миколаївської районної військової адміністрації Максима Кашуби, начальника Баштанської районної військової адміністрації Владислава Дмитрів.

 

Будуванням мосту у Снігурівській громаді займалися військовослужбовці 36-го шляхо-відновлювального Конотопського полку Державної спеціальної служби транспорту, на рахунку яких вже налічується 28 відновлених таких об‘єктів. Тим часом будуванням мосту у Воскресенській громаді займався 18-ий окремий мостовий батальйон першої окремої бригади імені Князя Лева Державної спеціальної служби транспорту.

 

Відбудова обох мостів відбулась за сприяння фандрейзингової компанії UNITED24. Крім того, до відбудови мосту у Снігурівській громаді долучилася компанія ABT «Баварія».

 

«Відбудова мостів у цих громадах Миколаївської області є надзвичайно важливою подією для місцевих жителів та для нашої компанії. Ми пишаємось тим, що вкотре доєдналися до проєкту, що сприяє відбудові українських міст, які постраждали від країни-агресора. Наша плідна співпраця не зупиняється. Ми продовжуємо допомагати Україні протистояти ворогу та відбудовувати нашу державу», — зазначила Юлія Самсон.

 

«Громади довго чекали на відбудову цих мостів, адже вони забезпечать безперебійне транспортне сполучення. Вдячний АВТ Баварія за фінансову допомогу та всім донорам UNITED24, завдяки яким відбулося це будівництво. Продовжуємо працювати. Ми відбудовуємо область, адже нам тут жити. Це наш дім», — наголосив Віталій Кім, начальник Миколаївської обласної військової адміністрації.

 

Зазначимо, що в цілому, через фандрейзингову платформу UNITED24, за зібрані кошти донорів, відновлено вже вісім таких мостів.