У Миколаєві пройшов вишкіл з цивільної оборони

 

У неділю, 13 лютого, в рамках всеукраїнської кампанії «Не панікуй! Готуйся!» у Миколаєві відбувся вишкіл для цивільного населення.

 

Як повідомляється на сторінці у «Фейсбук» Відділу Мінветеранів у Миколаївській області, організатором заходу виступив «Громадський Штаб Оборони», за підтримки Національного Корпусу, ГО «Асоціація учасників та інвалідів АТО», ВПК «Авангард» та інших ветеранських організацій.

 

У заході, що пройшов на базі Миколаївського обласного центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства, взяли участь понад 70 чоловіків та жінок, різних вікових категорій з різним рівнем підготовки та знань.

 

До вишколу долучився і начальник Відділу Мінветеранів у Миколаївській області Володимир Закалюжний.

 

Після шикування інструктори розділили учасників на групи. На заняттях охочих навчали як надавати само- й взаємодопомогу при пораненнях, кровотечі, переломах та як евакуювати пораненого.

 

Також відпрацьовували на практиці базові елементи поводження зі зброєю, стійку, повороти, позиції для стрільби, заряджання й перезарядження зброї.

 

На сьогодні одне з головних завдань для нашої країни – це підвищити рівень вмінь та навичок серед цивільного населення у разі військової агресії. Маючи певну базу та алгоритм дій, ми зможемо врятувати як своє, так і чуже життя.