У Миколаєві відбулася зустріч з представниками громадських організацій осіб з інвалідністю

 

У четвер, 15 серпня, в Миколаєві пройшла зустріч, присвячена обговоренню нагальних питань осіб з інвалідністю в умовах воєнного стану. Захід зібрав представників місцевої влади та громадських організацій, які працюють у сфері соціального захисту осіб з інвалідністю.

 

Під час заходу були представлені результати діяльності громадських організацій осіб з інвалідністю в Миколаївській області та обговорено механізми подальшої роботи.

 

Директорка департаменту соціального захисту населення Миколаївської ОВА Оксана Єльчієва розповіла про соціальні програми для людей з інвалідністю, які діють на території Миколаївщини, звернувши увагу на важливі соціальні проєкти, що працюють у кожній громаді. Вона також відповіла на питання, які були підняті представниками громадських організацій.

 

Своєю чергою, голова громадської організації «Миколаївська обласна організація Всеукраїнської організації «Союз осіб з інвалідністю України», радниця начальника МОВА з соціальних питань Ольга Степаненко підкреслила важливість таких зустрічей для налагодження ефективної комунікації між громадськими організаціями та владою.

 

«На таких зустрічах представники громадських організацій мають можливість налагодити комунікацію з владою, отримати інформацію про діючі програми та проєкти, а також обговорити актуальні питання, які турбують населення області», — зазначила вона.

 

Крім того, в рамках заходу відбулася дискусія, під час якої представники присутніх громадських організацій поділилися досягненнями та представили короткі історії успіху своїх організацій у період воєнного стану.

 

Також під час зустрічі Руслана Омелянчук презентувала реалізацію Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» у Миколаївській області та представили присутнім консультантів, які працюватимуть у шести пілотних громадах. Крім того, вона поділилася планами щодо подальшої роботи в рамках цієї програми.

 

Зазначимо, що на зустрічі були присутні директорка департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної військової адміністрації Оксана Єльчієва, регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» в Миколаївській області, позаштатна радниця начальника Миколаївської ОВА з питань ментального здоров’я Руслана Омелянчук, голова громадської організації «Миколаївська обласна організація Всеукраїнської організації «Союз осіб з інвалідністю України», радниця начальника МОВА з соціальних питань Ольга Степаненко та керівниця обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Ірина Чекарь.