У Миколаєві відзначили 28-му річницю Конституції України 

 

У пʼятницю, 28 червня, відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня Конституції України.

 

До заходу долучилися начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, голова Миколаївської обласної ради Антон Табунщик та заступник начальника Миколаївської ОВА Юрій Гранатуров.

 

Звертаючись до присутніх Віталій Кім підкреслив, що навіть у найважчі часи Конституція залишається опорою для суспільства і держави.

 

«Третій рік відзначаємо День Конституції в умовах війни. Це випробування, але ми повинні працювати далі, попри всі труднощі. Сьогодні ми віддаємо шану не тільки Основному Закону, але й нашим воїнам, які борються за його цінності та нашу незалежність», – сказав начальник ОВА.

 

Зазначимо, у сьогоднішніх умовах стаття 17 Конституції України набуває особливого значення. Вона визначає, що захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього Українського народу.

 

Під час захожу з нагоди відзначення Дня Конституції України учасникам вручили Почесні відзнаки начальника Миколаївської ОВА «Святий Миколай Чудотворець» III ступеня, Почесні грамоти Миколаївської ОВА, подяки начальника Миколаївської ОВА, грамоти та подяки Верховної Ради України, відзнаки Миколаївської обласної ради «Хрест Святого Миколая».