У Миколаївській області реалізується проєкт посилення спроможності закладів охорони здоровʼя та формування стійкості медпрацівників

 

У Миколаївській області стартував проєкт «Посилення спроможності закладів охорони здоровʼя та формування стійкості працівників медичної сфери». Метою якого є вдосконалення психологічних служб у лікарнях, навчання штатних психологів новим сучасним компетенціям, посилення стійкості медичних працівників та запобігання професійному вигоранню.

 

Разом з експерткою Координаційного центру психічного здоровʼя Кабінету Міністрів України та куратором проєкту Любов'ю Чигринською, лікувальні заклади, які беруть участь у проєкті, відвідали заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Юрій Гранатуров, в. о. начальника управління охорони здоров’я Миколаївської ОВА Ірина Ткаченко та координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» у Миколаївській області Руслана Омелянчук.

 

Учасниками проєкту стали психологи з трьох лікувальних закладів Миколаївський обласний центр онкології, Миколаївська обласна дитяча клінічна лікарня, міська лікарня № 5.

 

Програма навчання та практичної діяльності була розроблена та впроваджена Координаційним центром КМУ в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою першої леді України Олени Зеленської.

 

«Медичні працівники не звикли звертатись за допомогою, тому даний проєкт важливий, а профілактика професійного вигорання – це запорука ефективної роботи. Крім того, до нас звертаються пацієнти з онкологічними захворюваннями, які потребують особливої уваги та підтримки», – сказав директор Миколаївського обласного центру онкології Максим Безносенко.

 

Своєю чергою, Любов Чигринська зазначила, що значущість функціонування психологічних служб у лікарнях наразі вкрай важлива.

 

«Саме тому проєктом передбачене впровадження сучасних принципів взаємодії з колективом та розробка методів, які дозволять зробити роботу психологічних служб більш видимою для персоналу», – підкреслила вона.

 

#тияк