Україна зацікавлена в долученні Папи Франциска до порятунку людей – Володимир Зеленський

 

Україна хотіла б, щоб Папа Римський Франциск долучився до порятунку людей на сході нашої держави, зокрема допоміг розблокувати гуманітарний коридор в Маріуполі, адже Його Святості довіряє велика кількість людей, і його місія – від Бога. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції для міжнародних та українських ЗМІ в Києві.

 

«Я дуже хотів, щоб він приїхав із самого початку, щоб він підтримав наших людей на сході держави. Я хотів, щоб він спробував розблокувати гуманітарні коридори до Маріуполя», – сказав Володимир Зеленський.

 

За його словами, українська сторона зверталася з таким проханням до Святого Престолу.

 

«Рано говорити, але ми очікуємо на нього. Очікуємо, тому що в нього є місія – місія від Бога. Йому довіряє велика кількість людей, я думаю, що це важливо», – зазначив Президент.

 

Глава держави акцентував, що Україна вдячна Ватикану й особисто Папі Франциску за підтримку – під час виступів із молитвами на різних заходах він підтримує Україну та засуджує російську агресію.

 

Володимир Зеленський також пригадав особисту зустріч з Його Святістю під час аудієнції у Ватикані, на якій вони обговорювали історію українського військового Віталія Марківа.

 

«І він допомагав як міг. І ми повернули нашого військового. Тому що треба боротися за кожну людину. Принаймні це мої правила життя», – резюмував Президент України.

 

Про це повідомляє Офіс Президента України.