Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець відвідав Миколаївщину

 

 

У пʼятницю, 12 липня, у Миколаєві відбулась зустріч Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця з представниками місцевої влади, іноземними партнерами, керівниками громад, громадськими та волонтерськими організаціями, представниками освіти, соціального захисту населення, правоохоронцями, ДСНС, а також військовослужбовцями.

 

Під час заходу Дмитро Лубінець познайомив присутніх з представником Уповноваженого Верховної ради України з прав людини у Миколаївській області Спартаком Гукасяном. Після чого учасники зустрічі обговорили стан дотримання прав людини в області, а також механізм напрацювання нових методів їх додаткового захисту.

 

Дмитро Лубінець розповів про головні повноваження секретаря Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в умовах збройної агресії рф проти України.

 

Зокрема, його діяльність охоплює девʼять напрямків роботи: захист прав людини в системі органів сектору безпеки та оборони; захист прав дитини; захист прав громадян, які постраждали внаслідок збройної агресії Росії проти України; захист соціальних і економічних прав; робота на міжнародній арені; захист прав національних меншин, політичних і релігійних поглядів; захист прав людини в місцях несвободи; захист інформаційних прав; додержання прав на справедливий суд і процесуальних прав.

 

«Захист прав людини на сьогодні є критично важливим напрямком для напрацювань, особливо в прифронтових регіонах. Наразі ми співпрацюємо лише з двома структурами – це Верховна Рада України та громадянське суспільство. Тому, для підвищення якості та ефективності роботи нашого сектору було прийнято рішення про те, щоб у кожній області був наш регіональний представник», – сказав він.

 

Після чого з вітальною промовою до присутніх звернувся Спартак Гукасян, який наголосив на тому, що належний захист прав людини є основною ознакою руху суспільства у правильному напрямку.

 

Також до заходу долучилися заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Олександр Трайтлі, народний депутат України Олександр Пасічний, керівник Офісу Посольства Королівства Данія в Україні Якоб Хансен, очільник Миколаївської обласної ради Антон Табунщик та Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

 

Олександр Трайтлі висловив вдячність Дмитру Лубінцю за дворічну співпрацю з Миколаївщиною у таких напрямках, як повернення дітей з окупованих територій, повернення військовополонених, евакуація населення з небезпечних територій, допомога внутрішньо переміщеним особам тощо. Та зазначив, що місцева влада буде й надалі підтримувати програми, пов’язані із захистом прав на свобод наших громадян.