За матеріалами СБУ тюремний строк отримала ворожа інформаторка з Миколаївщини, яка виправдовувала повномасштабне вторгнення рф

 

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримала ще одна ворожа поплічниця, яка виправдовувала збройну агресію рф проти України.

 

Про це повідомляє Управління СБ України в Миколаївській області.

 

Інформацію у соцмережах російська сторона використовувала для підготовки і проведення інформаційно-психологічних операцій проти України.

 

За даними слідства, фігуранткою є 53-х річна жителька м. Первомайськ, яка підтримує збройну агресію рф та виправдовує воєнні злочини рашистів.

 

Встановлено, що фігурантка прибула на територію України за добу до повномасштабного вторгнення з Республіки Польща, де дистанційно проводила підривну антиукраїнську інформаційну діяльність.

 

Фігурантка пітримувала зв'язок з популярною проросійською блогеркою з аудиторією близько 500 тис. осіб.

 

Крім того, за вказівкою адміністрації каналу вищезазначеної блогерки на власних сторінках у заборонених соцмережах фігурантка поширювала повідомлення, що мали б дестабілізувати ситуацію в українському суспільстві, спричинити панічні настрої та недовіру до влади.

 

Щоб приховати свою діяльність, ворожа поплічниця використовувала фейкову сторінку, де розповсюджувала російські наративи.

 

Під час обшуку за місцем проживання зловмисниці правоохоронці виявили комп’ютерну техніку, записи та блокноти із доказами злочинної діяльності.

 

На підставі доказів, зібраних співробітниками СБУ, суд визнав зловмисницю винною за двома статтями Кримінального кодексу України:

 

— ч.1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України);

— чч.2,3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

 

Враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив їй 5 років позбавлення волі.

 

Служба безпеки наголошує на невідворотності покарання за злочини проти України.

 

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Миколаївській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.