Через суд стягують 1,2 млн грн у забудовника ЖК «Краєвиди Волині», які він не сплатив у бюджет Нововолинська | Новини Нововолинська

Через суд стягують 1,2 млн грн у забудовника ЖК «Краєвиди Волині», які він не сплатив у бюджет Нововолинська | Новини Нововолинська

Прокурори Володимирської окружної прокуратури звернулися до суду із позовом до місцевого забудовника, аби стягнути до бюджету Нововолинської громади понад 1,2 млн грн безпідставно збережених ним коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Волинської області.

З власних джерел БУГу стало відомо, що йдеться про забудовника житлового комплексу «Краєвиди Волині», який побудований у Нововолинську біля лікарні. Забудовник повинен сплати понад 1,2 млн грн у бюджет Нововолинської громади.

Нагадаємо, будівництво ЖК розпочали у серпні 2019 року. Знайшли забудовника ексмер Віктор Сапожніков та майже колишній депутат міськради Роман Чорний. Для цього була відчужена частина території Нововолинської лікарні.

Депутати Нововолинської міськради Ольга Лакиш та Роман Чорний складають повноваження.

Прокурори встановили, що суб’єкт господарювання здійснив будівництво багатоквартирного будинку у Нововолинську, проте, всупереч вимогам закону, не сплатив кошти пайової участі до місцевого бюджету.

При цьому міська рада самостійно не вживала заходів, у тому числі в судовому порядку, задля стягнення їх із забудовника.

Захищаючи інтереси громади, прокурори у суді наполягатимуть, аби суб’єкт господарювання таки сплатив у бюджет кошти пайової участі.

Нагадаємо, щодо цього ЖК вже була судова справа. 25-го липня 2023 року за рішенням Господарського суду Волинської області, цей будинок заборонено приймати в експлуатацію, щоб не завдати непоправних збитків громаді.

На місці, де тепер стоїть будинок, було недобудоване і закинуте приміщення поліклініки. Недобудову знесли, а на її місці з’явився житловий комплекс. Згідно з домовленостями між громадою та  забудовником Гуралем В.В., на першому поверсі будівлі мав бути медичний центр. Саме цю умову виконавчий комітет Нововолинської міської ради виставив до купівлі приміщення та землі під ним – розміщення у ньому надалі медичного центру протягом трьох років. Він мав бути за площею не меншим, ніж площа існуючої споруди – 1465,2 м.кв

Проте з розміщенням медичного центру виникли проблеми, у червні 2020 року від Гураля В.В.  було підготоване клопотання до міськради щодо внесення змін в договір. Всупереч чинним нормативним документам, забудовнику була надана згода на внесення змін до договору. Загалом, згідно з ними, забудовнику тепер не обов’язково відводити площу під медцентр.
Джерело