Як формували списки: майже 200 дітей з Нововолинської громади їздили цьогоріч на оздоровлення за кордон | Новини Нововолинська

Як формували списки: майже 200 дітей з Нововолинської громади їздили цьогоріч на оздоровлення за кордон | Новини Нововолинська

У літній період за кордоном було оздоровлено 168 дітей з Нововолинської громади. Керівник управління освіти Олег Янюк розповів, як формують списки дітей для поїздки.

Про це він розповів у відеоінтервʼю БУГу.

Діти різного віку мали змогу побувати в Німеччині, Польщі, Литві та Франції.

Зі 168 дітей 76% – це діти у яких служили або служать батьки в ЗСУ, 14% – обдаровані діти та відмінники, решта 10% – малозабезпечені.

“Хтось думає, що десь якась корупція, що сам собі начальник освіти вирішив та кого хочеш написав. Насправді це робиться дуже просто. Міський голова домовляється з містами-партнерами, які готові прийняти діток, на це не витрачають коштів з бюджету, все із приймаючої сторони. Вони надають кількість діток та вік, яких можуть прийняти, далі ми цю інформацію передаємо на школи і вони формують списки. У першу чергу їх формують з дітей у яких батьки загинули, служили, служать в ЗСУ, далі – дітки ВПО, малозабезпечені, і вже потім – обдаровані», – сказав Янюк.

Він додав, що не всі розуміють, що діти, які їхатимуть на відпочинок, повинні мати закордонний паспорт. Також не всі батьки готові відпустити дитину.

«Лунали декілька звинувачень, що погано забезпечується оздоровлення дітей, батьки яких у лавах ЗСУ. Ми старались максимально забезпечити таких діток відпочинком. Але ж є моменти, коли батьки відмовляються, не подають заявок та документів, то тоді їде інша категорія, обдаровані. Але жодної зайвої діти, яка не заслужила, немає», – додав начальник.

Також була поїздка в Словаччину для діток з футбольної команди, де вони обмінювалися досвідом з іншими командами.

Фото – міська рада
Джерело