Обкрадав людей, які відвідували кладовище: у Нововолинську судили злодія | Новини Нововолинська

Обкрадав людей, які відвідували кладовище: у Нововолинську судили злодія | Новини Нововолинська

Нововолинський міськрайонний суд виніс вирок серійному злочинцю, який обкрадав людей, коли ті провідували могили рідних та близьких на кладовищі. Уродженця Іваничівщини засудили на 4,5 року позбавлення волі.

Як зазначається в матеріалах справи, Денис К. у період із 27-го вересня по 5-те листопада 2021 року вчинив серію крадіжок на території кладовища, що на вулиці Нестерова у Нововолинську, пишуть Волинські Новини.

Першу крадіжку чоловік здійснив 27-го вересня 2021 року. Близько 16-ї години таємно викрав із пакета, що стояв на могилі, шкіряний гаманець із грошима, посвідчення водія, банківську картку та мобільний телефон «Samsung Galaxy J5». Загальна сума збитків – 3 тисячі 624 гривні.

1-го жовтня 2021 року обвинувачений розбив вікна автомобіля Fiat і вкрав жіночу сумку, гаманець із грошима та ювелірні прикраси, чим завдав потерпілій майнової шкоди на 32 тисячі 850 гривень. Із того ж таки автомобіля прихопив особисті речі ще двох громадян.

Після цього Денис К. здійснив ще п’ять крадіжок у різні дні. Потерпілі підтвердили, що відвідували кладовище, аби провідати чи поприбирати могили близьких, після чого в них зникали речі.

Кілька допитаних слідством свідків розповіли, що обвинувачений намагався збути викрадене задля отримання коштів.

На судовому засіданні Денис К. свою вину у вчиненні інкримінованих злочинів не визнав, від дачі показань відмовився.

Дослідивши матеріали справи, суд визнав волинянина винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтями 185 та 186 КК України. Його позбавили волі на чотири роки і шість місяців. Початок відбування покарання рахуватимуть від моменту затримання злочинця, тобто з 9 листопада 2021 року.
Джерело