Оштрафували працівницю ТЦК у Нововолинську, яка вимагала гроші за продовження бронювання | Новини Нововолинська

Оштрафували працівницю ТЦК у Нововолинську, яка вимагала гроші за продовження бронювання | Новини Нововолинська

Нововолинський міський суд оштрафував працівницю Володимир-Волинського районного Терцентру комплектування, яку в червні 2024 року викрили у вимаганні грошей за продовження бронювання.

Як зазначили у вироку, працівниця обіймала посаду провідного спеціаліста відділення обліку мобілізаційної роботи, визнала провину і має сплатити штраф у розмірі 42 500 гривень, пише Суспільне.

У матеріалах справи зазначили, що на початку літа одне із держпідприємств намагалося забронювати трьох своїх працівників від мобілізації терміном на 6 місяців. Документи про відстрочку готувала провідна інженерка підприємства.

14 червня 2024 року підсудна зв’язалася з представницею держпідприємства і повідомила про помилку в документах на бронювання. Щоб виправити ситуацію — сказала сплатити їй 600 доларів США. Натомість обіцяла повпливати на свою керівницю — головну спеціалістку відділення мобілізаційної роботи, щоб троє працівників підприємства отримали бронювання.

Представниця держпідприємства звернулася до поліції з заявою про вимагання хабаря. 19 червня провідну спеціалістку відділення обліку мобілізаційної роботи районного ТЦК затримали на робочому місці під час одержання грошей.

Жінку судили ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України. Йдеться про зловживання впливом у сфері службової діяльності та професійної діяльності. У вересні підсудна уклала зі Спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони угоду про визнання винуватості.

За рішенням суду, 600 доларів США які вилучили у підсудної у рамках слідства, повернуть провідній інженерці держпідприємства.

Читайте також: Начальник ТЦК у Нововолинську викрив на хабарі працівників центру комплектування та проінформував правоохоронні органи. За 600$ обіцяла не створювати перешкод в оновленні облікових даних та продовженні бронювання: розповіли деталі затримання на хабарі працівниці ТЦК у Нововолинську.
Джерело