Підприємці з ринку на «п’ятачку» прийшли у Нововолинську міськраду відстоювати свої робочі місця | Новини Нововолинська

Підприємці з ринку на «п’ятачку» прийшли у Нововолинську міськраду відстоювати свої робочі місця | Новини Нововолинська

2-го грудня підприємці з ринку на Шахтарському мікрорайоні прийшли у Нововолинську міську раду. Вони проти, щоб базарчик демонтовували, адже тепер втратять роботу, а мешканці району – можливість купувати продукти поряд з домом.

Нагадаємо, підприємцю, який орендував землю під ринком на Шахтарському мікрорайоні, не продовжили договір. Ділянку він повинен повернути у тому ж стані, у якому її отримав. Відповідне рішення прийняли 3-го листопада на сесії міської ради.

«А вони у нас спитали? Ми проти», — мешканці Шахтарського мікрорайону в Нововолинську не хочуть, щоб ринок демонтовували.

Орендар вже почав демонтовувати столи, огорожу та контейнери. Продавців попросили звільнити торгівельні точки до 6-го грудня. Люди розповіли, що почали ходити слухи, що замість ринку хочуть облаштувати парковку.

Підприємці обурені, адже під час війни вони залишились без заробітку. Їх ніхто не попереджав та говорив про те, що його будуть демонтовувати. На ринку біля стадіону місця для перевезення контейнерів з продовольчою групою товару немає. Тож люди прийшли у міську раду, щоб відстояти свої робочі місця.

Міського голови не було, з людьми зустрівся його заступник Микола Пасевич. Він пояснив, що орендарю Ігорю Федоришину, який є керівником ще двох інших ринків у місті, не продовжили договір оренди через те, що базарчик на “п’ятачку” в занедбаному стані, умови торгівлі не відповідають нормам, також мешканці будинків поряд жалілись на бруд.

Начальниця відділу земельних відносин Світлана Орищук запевнила, що ні про яку парковку й близько не йдеться, адже цільове призначення ділянки ніхто не змінював. Після погодження сесії, земельну ділянку виставлять на аукціон на сайті «Прозоро». Кожен бажаючий зможе у ньому взяти участь, виграти, облагородити та облаштувати місця для продажу, потім підписати договори суборенди зі всіма підприємцями, які там будуть працювати.

«Ніхто не проти, щоб ринок там був й далі, але у належному стані. Попередній орендар ним не займався. Зараз ділянку виставлять на аукціон і її зможе орендувати людина, яка наведе там порядок, встановить нові контейнери, прилавки, наведе благоустрій. Навіть хтось з вас може брати у ньому участь. Бо у такому вигляді, як він є зараз, ринок не повинен бути», – сказала вона.

З підприємцями домовились зустрітись 6-го грудня, запросити колишнього орендаря, керівників відділів та детальніше обговорити це питання.

Читайте також:

Підприємцю, який орендував землю під ринком на Шахтарському мікрорайоні у Нововолинську, не продовжили договір.

Чи буде працювати ринок на Шахтарському мікрорайоні у Нововолинську?

У 2019 році жінка перетворила ринок у Нововолинську на гадюшник: місяцями на ситуацію не реагують.

Джерело