Посеред вулиці зірвав ланцюжок: нововолинець, який за рік вчинив 18 злочинів, проведе за ґратами майже 5 років | Новини Нововолинська

Посеред вулиці зірвав ланцюжок: нововолинець, який за рік вчинив 18 злочинів, проведе за ґратами майже 5 років | Новини Нововолинська

Раніше судимий нововолинець в місті протягом року вчинив серію злочинів: поникав до будинків та гаражів, крав велосипеди та інструменти, нападав на перехожих та грабував їх. Суд призначив йому покарання — чотири роки та вісім місяців позбавлення волі.

Про це йдеться у вироку Нововолинського міського суду від 6-го липня 2022 року.

У справі йдеться, що 29-го листопада 2019 року підсудний зі спільниками на вулиці Сірка вдарили декілька разів чоловіка дерев’яною палицею та забрали у нього з кишені мобільний телефон. Який потім вони викинули.

У ніч з 30-го січня на 31-го січня 2020 року він з підсобного приміщення дев’ятиповерхового будинку зірвав замок та викрав велосипед вартістю 5 800 гривень. Окрім того, 10-го березня 2020 року проник до підсобного приміщення на вулиці Святого Володимира, де вкрав набори шестигранників, ріжкових ключів, свердла для металу та інше, чим спричинив потерпілому майнову шкоду – 1 650 гривень.

20-го березня він на алеї Шахтарського мікрорайону вдарив чоловіка в обличчя та забрав портмоне, в якому був телефон та 1 800 гривень. 22-го березня на вулиці Небесної Сотні переліз через паркан, розбив цеглою вікно та проник до будинку. Там вкрав 100 доларів, Біблію, жіночий та чоловічі годинники, золотий браслет та гроші, загалом збитки склали 9 300 гривень.

25-го березня у міському парку підсудний зірвав навісний замок із тильної сторони літньої сцени, вкрав кабель, викрутку та плоскогубці на 2000 гривень. Окрім того, 2-го квітня з підвіконня на вулиці Соборній поцупив кросівки, у яких, як потім злодій розповів у суді, сам ходив.

7-го квітня на 15-му мікрорайоні він з підвалу викрав автомобільні диски, бензонасос, генератор та масляний насос до автомобіля ВАЗ. 10-го квітня на 5-му мікрорайоні з сушарки у багатоквартирному будинку вкрав велосипед за 5 500 гривень. А 19-го квітня з коридору в під’їзді викрав ще один велосипед.

4-го травня чоловік проник до будинку, звідкіля таємно викрав: чотири флакони парфумів, навушники, два швейцарські кухонні ножі та золоті вироби, чим заподіяв майнової шкоди на 19 500 гривень. Також 4-го травня зайшов на приватну територію через фіртку та з відчиненого сараю вкрав металеві лещата.

8-го травня зі сходового майданчика на 5-му мікрорайоні вкрав підлітковий велосипед. 20-го травня біля зупинки на вулиці Героїв АТО вирвав з кишені куртки перехожого гаманець. А 27-го травня знову викрав велосипед.

28-го червня на вулиці Чайковського підсудний заліз до підсобки та поцупив інструменти на понад 5 тисяч гривень. Також в кінці червня з гаража викрав колеса та бензопилу.

19-го липня на проспекті Перемоги проходячи біля відділення Ощадбанку він зірвав з шиї потерпілого золотий ланцюжок з хрестиком за майже 12 тисяч гривень.

Як розповів підсудний у залі суду, деякі крадені речі він продавав, дещо віддав знайом, отриманні кошти використовував у своїх цілях. Сказав, що у вчиненому щиро розкаюється, розуміє, вчинив протиправно, просив суд його суворо не карати.

Дослідивши всі обставини справи, суд визнав чоловіка винуватим у вчинені злочинів, передбачених ч.2, ч.3 ст.185, ч.2 ст.186 КК України,  та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк чотири роки вісім місяців.

Джерело