Про навчання за кордоном, подачу заявок та відбір освітніх організацій: свою історію розповіли учні нововолинських ліцеїв | Новини Нововолинська

Про навчання за кордоном, подачу заявок та відбір освітніх організацій: свою історію розповіли учні нововолинських ліцеїв | Новини Нововолинська

Учні та випускники нововолинських ліцеїв поділились своїми знаннями з майбутніми абітурієнтами, які планують вступати у найкращі коледжі світу. Дівчата на інтерв’ю розповіли про дві різні програми, що дають можливість українським студентам навчатись за кордоном.

16-річна Анастасія Ришитюк та 17-річна Юлія Ткачук обрали організацію UWC. Одна з них уже рік навчається у Танзанії, інша ж лише їхатиме в Нідерланди. 17-річна Ліза Назарук зупинила свій вибір на програмі UGS та цьогоріч вступила у США.

UWС (United World Colleges) – програма, що дає можливість пізнавати нове, побувавши у різних куточках світу. Вивчати культуру інших народів, впевнено рухатись до успіху та знаходити шляхи вирішення будь-яких ситуацій.

“Це колежі, що розташовані у 18-ти країнах на різних континентах. У нас є можливість навчатись 2 роки спільно з іншими студентами, програма збільшує шанси здобувати освіту в США”, – зазначила Анастасія.

Ліза у 2021-му році стала фіналісткою організації UGS (Ukraine Global Scholars), що заснована українськими випускниками найкращих коледжів світу. Її мета – допомогти дітям з незаможних родин навчатись за кордоном, зокрема у США.

“Спільнота майбутніх лідерів допомагає оплатити усі тести задля вступу та підготуватись до них. Також знайти стажування в провідних компаніях, щоб здобути цінний досвід задля розвитку України”, – додала Ліза.

Юлія Ткачук зазначила, що рішення вступати за кордон не пов’язане з війною, адже заявку подавала ще минулого року. Школярка з Нововолинська усе дитинство мріяла навчатись в іншій країні та відкривати щось нове для себе.

У Танзанію дівчина потрапила через те, що під час відбору судді зважають на інтереси студентів та згідно з відповідями самі обирають місце для навчання. Після завершення всіх завдань, організатори повідомили, що Юлія проходить до коледжу UWC East Africa.

Дівчина розповідає жартома, що батьки спочатку були здивовані від новини. Проте, щасливі, але і переживали, що їхня донька житиме в Африці.

Ліза додала, що рухатись вперед до мрії її мотивують люди. Спільнота, яка має в собі безліч розумних та цілеспрямованих студентів, разом вони діляться досвідом на зустрічах у різних куточках України.

“Гориш можливістю бути частинкою такого талановитого кола людей, які підтримують не лише з вступом до коледжів за кордон, але й мотивують здобувати нові знання”, – зазначила дівчина.

Згідно з програмою UWС, учень має змогу подати заявку в 10-му або 11-му класі, проте, кому уже виповнилось 18 років – взяти участь не зможуть. Важливим критерієм для відбору є знання англійської мови на рівні В1, адже надалі підтягнути свої знання можливо на практиці.

Як зазначила Ліза, для вступу в організацію UGS учасник повинен бути учнем 8-го або 11-го класу. Вільно спілкуватись англійською мовою, адже так проводитиметься саме навчання.

“Судді звертають увагу також на успішність та оцінки в навчальному процесі, не менш вітаються позакласні заняття – волонтерство, громадська діяльність та активність в житті міста”, – наголосили дівчата.

У етапах обох відборів зустрічається заповнення аплікаційної форми (ЕСЕ, портфоліо), тести з навчальних предметів, інтерв’ю з фіналістами програми, рекомендаційні листи та підтвердження батьків у бажанні дитини вступати за кордон.

Дмитро Гіналюк є організатором спільного з дівчатами проєкту «Вмикайся». Після знайомства у підлітків виникла ідея організувати зустрічі, на яких студенти мають змогу поділитись з охочими знаннями та провести лекції, де детально розповідають про усі нюанси та правила подачі заявок.

Оголошення про заходи публікуються у телеграм-каналі проєкту за посиланням.

Читайте також:

Нововолинська ліцеїстка пройшла відбір на навчання у престижному коледжі в Нідерландах.

«Мам, я в Африці»: Юлія Ткачук з Нововолинська розповіла про життя та навчання в Танзанії.

Випускниця Нововолинського ліцею виграла 235 тисяч доларів та стала ученицею престижної школи в США.

Джерело