У ЦМЛ Нововолинська розповіли, коли дівчинці потрібно здійснити перший візит до гінеколога | Новини Нововолинська

У ЦМЛ Нововолинська розповіли, коли дівчинці потрібно здійснити перший візит до гінеколога | Новини Нововолинська

Близько 17% гінекологічних проблем у жінок є наслідком не виявлених в дитинстві або юності патологій. Та як свідчить статистика, кожна четверта дитина від 1 до 8 років потребує не тільки консультації, але й серйозного лікування статевих органів.

Про це інформують на фейсбук-сторінці лікарні Нововолинська.

На прийом до гінеколога часто потрапляють дівчатка, які звернулися в лікарню зовсім з іншого приводу: хвороби серця, сечової системи, щитоподібної залози. Але в процесі обстеження чи лікування спеціаліст радить батькам привести дитину в кабінет гінеколога.

Обстеження необхідні в такому віці:

Новонародженим в ранньому дитинстві;На початку статевого дозрівання-орієнтовно в 11 років. Попередньо підготуйте дівчинку морально. Поясніть, що нічого страшного в цьому нема і розкажіть, як саме буде проходити обстеження.Початок критичних днів. Знову-таки, дівчинка не повинна боятися прийому в лікаря.Початок статевого життя. Не секрет, що зачасту це відбувається у неповнолітніх. Звичайно, не кожна дівчинка розповість мамі про таке. Тому варто відвідати лікаря орієнтовно в 16 років. Причому мамам необхідно пересилити себе і залишити дівчинку наодинці з лікарем.

Проконсультуватись з гінекологом необхідно, якщо:

Дівчинка отримала травму статевих органів;Скарги на печіння і свербіж, болюче сечовипускання, біль внизу живота;Якщо помітили на білизні сліди виділень;Молочні залози, волосся під пахвами і на лобку починає рости раніше 8 років, або не починає після 13 років;Вугрі на обличчі і тілі, надмірна або дуже низька вага;- Оволосіня тіла: волосся росте у нетипових місцях;Розтяжки на шкірі;Якщо в 14-15 років у дівчинки немає місячних або вони нерегулярні.

У жіночій консультації КНП «НЦМЛ» у каб. № 4 веде прийом дитячий лікар-гінеколог Валентина Троцюк.

Записатися на прийом можна за телефоном 098 050 31 81 – жіноча консультація

Джерело