У Нововолинську та Володимир-Волинському районі зловили рибних браконьєрів | Новини Нововолинська

У Нововолинську та Володимир-Волинському районі зловили рибних браконьєрів | Новини Нововолинська

З 7-го по 22-ге листопада державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля викрили 12 порушень природоохоронного законодавства. Браконьєрів впіймали у Нововолинську, а також селах Володимир-Волинського району.

Серед них 6 порушень за ч. 3 ст. 85 КУпАП (риболовля з перевищенням дозволених знарядь, знаходження поблизу водойми з сухою сіткою), 4 – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (вилов риби забороненим знаряддям лову). Про це повідомляють у Волинському рибоохоронному патрулі.

Крім того, оформлено 2 акти безгосподарського майна, згідно з якими вилучено 5 од. заборонених сітних знарядь лову. Нараховано збитків на суму 132 137 грн. Відповідно до результатів, у порушників було вилучено 7 одиниць заборонених знарядь лову, серед яких 282 метри сіток.

Порушення зафіксували:

10-го листопада на озері Люб’язь, поблизу с. Люб’язь Любешівської громади виявлено безгосподарське майно. Вилучено 3 сітні знаряддя лову загальною довжиною 150 метрів.

13-го листопада на місцевому озері у м. Нововолинськ викрито порушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП (перевищення дозволених знарядь лову).

13-го листопада на водному об’єкті поблизу с. Хорів Локачинської громади виявлено безгосподарське майно. З водойми вилучено 3 од. заборонених сітних знарядь лову.

13-го листопада на Кричевичівському водосховищі поблизу села Кричевичі Колодяжненської громади Ковельського району Волинської області. Двоє громадян здійснювали вилов водних біоресурсів з гумового човна забороненими знаряддями – трьома сітками. У такий спосіб порушники виловили 24,2 кг риби, чим завдали збитків рибним запасам на 130 543 грн.

14-го листопада на водному об’єкті поблизу с. Березовичі Зимнівської громади викрито грубе порушення рибальства за ч.4 ст. 85 КУпАП. Громадянин здійснював вилов риби сітним знаряддям лову, чим завдав збитків рибному господарству на суму 1 564 грн.

18-го листопада поблизу оз. Оріхівське Самарівської громади Ковельського району викрито 3 порушення за ч.3 ст. 85 КУпАП – троє громадян знаходилися поблизу водойми з сухими сітками.

18-го листопада на оз. Тисоболь поблизу с. Броди Ратнівської громади Ковельського району завдяки повідомленню від небайдужих рибалок викрито грубе порушення рибальства за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Громадянин з дерев’яного човна здійснював вилов риби за допомогою трьох сітних знарядь.

Волинський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1-го листопада 2022 року на водоймах Волині розпочалася осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах, що триватиме до початку весняно – літньої заборони на період нересту риби 2023 року.

Любительський лов риби дозволяється на ділянках поза межами зимувальних ям зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями.

Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджене платне рибальство – не більше десяти (відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства).

У Нововолинську та Володимир-Волинському районі зловили рибних браконьєрів | Новини Нововолинська

У Нововолинську та Володимир-Волинському районі зловили рибних браконьєрів | Новини Нововолинська

Джерело