У Нововолинську змінили норми витрат води на полив городу | Новини Нововолинська

У Нововолинську змінили норми витрат води на полив городу | Новини Нововолинська

Уже з жовтня норма витрат води на полив присадибних ділянок і зелених насаджень у Нововолинській громаді становитиме 72 м³/рік на одне домогосподарство.

При цьому нарахування за використання води на господарські потреби буде розподілене рівними частинами протягом року – 6 м³/місяць. Нові суми власники приватних садиб уже побачать у платіжках за жовтень, повідомляє водоканал Новоолинська.

Зміни стосуються лише близько 2400 мешканців Нововолинської громади, які проживають у приватному секторі та не мають лічильників води. Абоненти, які мають прилади обліку води, сплачуватимуть за поливання зелених насаджень відповідно до показників лічильника.

Рясні опади, рішення не поливати присадибну ділянку не припиняють нарахування на полив. Якщо у вас немає лічильника води, то за поливання присадибної ділянки доведеться заплатити фіксовану суму.

Економити та впливати на розмір водоспоживання у будинку власник може завдяки приладу обліку – лічильнику. Встановивши його, споживач буде регулювати та вести облік свого водокористування, а відтак – сплачувати лише за фактично використану воду.

Детальніше про норми витрат води на поливання присадибних ділянок і зелених насаджень у рішенні виконавчого комітету Нововолинської міської ради від 03.09.2024 №832 “Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 17 липня 2014 року №275 “Про затвердження норм питного водопостачання (норм споживання холодної води) підприємству “Нововолинськводоканал” за посиланням.
Джерело