У Поромівській громаді затримали жителя Чернігівщини, який намагався незаконно перетнути кордон | Новини Нововолинська

У Поромівській громаді затримали жителя Чернігівщини, який намагався незаконно перетнути кордон | Новини Нововолинська

Іваничівський районний суд оштрафував чоловіка з Чернігівщини за спробу перетнути кордон з Польщею.

Його затримали за 500 метрів до держкордону. Під час обшуку виявили компас, карти місцевості та запас харчів, йдеться у матеріалі судової постанови.

Чоловік ніби то їхав до друга Юрія у Луцьк, бо “його забирають на війну”. Тому він вирішив “попрощатись та попросити вибачення за можливі образи”. Прізвища, адреси та номер телефону товариша назвати не зміг.

Зі слів чоловіка, йому подзвонив спільний з Юрою знайомий та повідомив, що той перебуває у селі Михалє Поромівської громади. Він попросив придбати військову форму для мобілізації. 

Слідчі у матеріалах справи зазначають, що обвинувачений плутався у показаннях. Далі він нібито приїхав до прикордонного села, але зі знайомим так і не зустрівся. 

Через те, що було холодно, форму вдягнув на себе, а тоді – почав шукати, де переночувати. Ходив навіть до місцевої церкви. 

Там було зачинено, тому він вирішив йти пішки до сусіднього села, де о 00:30 7-го вересня його затримали прикордонники.

Правоохоронці виявили у чоловіка:

карти прикордонного району Волинської області з позначеними олівцем місцями розташування підрозділів ДПСУ;речі та харчі, запаковані у целофанові пакети;медичні засоби;бактерицидні серветки виробництва Росії;дрібні монети Республіки Білорусь;пакунок з подрібненою речовиною рослинного походження;банківську картку;аркуші паперу з записами номерів телефонів мобільного зв`язку;складний ніж;компас.

Суддя не повірив у версію затриманого і розцінив дії чоловіка як спробу незаконно перетнути кордон. За це виписав штраф у 4 тисячі 250 гривень.

Фото ілюстративне

Джерело