У вересні в Нововолинську виявили чотири випадки хвороби Лайма | Новини Нововолинська

У вересні в Нововолинську виявили чотири випадки хвороби Лайма | Новини Нововолинська

Протягом вересня у Нововолинську зареєстровано чотири нових випадки хвороби Лайма, спричинені укусами кліщів.

Через активність кліщів грибники піддаються ризику інфікуватись хворобами, які передаються через укуси цих комах, повідомлять на сайті Волинського лабораторного центру.

Всі хворі відмічали факт укусу кліща, якого видаляли з тіла самостійно, не звертаючись до лікувальних установ. На 3-5 добу у хворих виникло різних розмірів почервоніння на шкірі, що сприйнято як реакцію на укус кліща.

Встановлені симптоми лаймбореліозу: у більшості хворих відмічався свербіж, набряк і почервоніння шкірних покривів на місці укусу кліща та наявність еритеми на шкірі.

З початку поточного року  лабораторією обласного центру досліджено майже 1900 кліщів, доставлених з районі: у 44 випадках  (40%) виявлені борелії, що можуть становити потенційну небезпеку для людини.

На сьогодні, лаймбореліоз реєструється у всіх районах та містах області. Тому, з метою профілактики, епідеміологи ще раз наголошують:

при виході в ліс — слід відповідно одягатись (краще у світлий одяг та заправити штани у шкарпетки);використовувати різні репеленти для відлякування комах;при поверненні з прогулянки – проводити само- і взаємоогляд відкритих ділянок тіла, одягу та особливо речей, принесених з лісу.

Нагадаємо, на Волині у двох дітей виявили хворобу Лайма.

Джерело