Уже забезпечено 50% потреб споживання: мер Нововолинська повідомив про ситуацію з електроенергією | Новини Нововолинська

Уже забезпечено 50% потреб споживання: мер Нововолинська повідомив про ситуацію з електроенергією | Новини Нововолинська

Станом на ранок 25-го листопада в Україні уже забезпечено 50% потреб споживання в країні. Є обережний оптимізм, що електрику побутовим споживачам у Нововолинську подадуть ближче вечора.

Про це повідомив міський голова Нововолинська Борис Карпус.

Українські атомні станції поступово набирають потужність. Уже забезпечено 50% потреб споживання в країні. Найголовніше, що об’єкти критичної інфраструктури – підключені. Тобто вода, тепло буде в оселях мешканців, каналізація теж працюватиме. Але енергетики продовжують роботи цілодобово, що якнайшвидше ліквідувати наслідки російських терористичних обстрілів. Є обережний оптимізм, що електрика побутовим споживачам буде подана ближче вечора.

“Хочу нагадати, що через чергову ракетну атаку в енергосистемі відбулася аварія. Були уражені важливі енергетичні обʼєкти. Спрацювала автоматика. Після таких аварій відновлення триває довше, ніж коли відключення здійснюють диспетчери. АЕС після вимушеної зупинки повертаються в робочий режим повільно – це технологічна необхідність”, – зазначив Карпус.

Графіків відключення наразі немає, бо ситуація з потужністю постійно змінюється. Не здаємося! Нас оберігають ЗСУ, цілодобово для нас трудяться енергетики, АЕС відновлюють роботу – очікуємо покращення ситуації. Вистоїмо!

Джерело