ЄС змінює плани щодо України

Брюссель вказав Києву на його місце, коли фактично одночасно скасували заплановані в Україну візити голови Європейської комісії Жан-Клод Юнкер і Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могерини.

Таким чином на прес-конференції в Києві, український політичний експерт Яніна Соколовська інтерпретувала візити що не відбулися. На її думку, ЄС змінює плани щодо України.

«Мова йде про неприїзд Юнкера і Могерини в Київ, — пояснила Соколовська. — Справа навіть не в самому факті неприбуття, який трапився вкрай несподівано, а в тому, з чим не приїхали до нас ці люди. Вони повинні були приїхати з розповіддю про безвізовий режим для українців і розповіддю про те, що ЄС робить в Україні поліцейську місію. Про це йшлося останні два тижні, про що українські чиновники першого рангу вели переговори в офісі Могерини. Начебто всі були згодні. Але потім Могерини заявила, що Україна спочатку повинна вирішити свої внутрішні проблеми, а потім вже прагнути в ЄС. Таким чином Україні пояснили, де, як вважають європейці, знаходиться її місце».