Арестович назвав слабкі місця армії окупантів

Арестович назвав слабкі місця армії окупантів

Фото: Getty Images Росія використала тактику шоку, каже Арестович

Російська система надзвичайно централізована. Вони виконують завдання лише коли є залізна воля старшого командира, каже Арестович.

Російська армія — це радянська армія у найгіршому її прояві. Про це радник глави офісу президента Олексій Арестович заявив в інтерв’ю виданню Медуза, опублікованому 24 квітня.

«Що таке радянська концепція наступу? Це купа спецназу та десантників, які викидаються в тил противника, починають сіяти паніку. Це тактика шоку та трепету, щоб змусити запанікувати та втекти владу, знищити центри управління та зв’язку. Шок справді був», — каже Арестович.

За його словами, у перші три дні українські сили теж дуже сильно просіли: багато керівників на місцях, деякі військові, представники спецслужб, місцевої влади та населення.

За його словами, утримали ситуацію в Україні ті, хто не знав, що треба боятися: спокійно обстрілювали російські танки та збивали літаки.

«Якби ми були централізованою країною, яка встигла б провести реформи західного типу, я думаю, ми б програли. Але ми залишилися в нашому улюбленому українському бардаку, і ніхто не знав, що без наказу центральної влади не можна воювати… А коли ми вже відновили управління і перестали боятися, на третю — п’яту добу, то взагалі пішло все дуже добре», — зазначив він.

Російська система надзвичайно централізована. Вони виконують завдання лише коли є залізна воля старшого командира, каже Арестович.

Плани Росії щодо захоплення України

«Вони шарахалися величезною безглуздою масою, це було так видовищно. Накриття нашою артилерією — бах, дими, вибухи. Дивишся, вони приїжджають на це місце через шість годин: нова колона — і рівно туди ж. Наші артилеристи знову відстрілялися, другу колону спалили». І так по п’ять-шість разів на місяць», — сказав він.

Радник глави ОП також пояснив, що таке «російський спосіб воювати».

«Ти виїжджаєш на перехрестя, там стоїть 60-90 одиниць згорілої техніки, трупи валяються або розірвані шматки — а ти все одно виїжджаєш і стоїш там. По тобі прилітає, а ти все одно стоїш. Тому що начальство зі штабу в Москві сказало на це перехрестя йти, і вони туди тупо виїжджають раз за разом. Вони дуже перецентралізовані», — розповів він.

Арестович зазначив, що багато хто говорить, що Росія неправильно почала війну, але він з цим не згоден.

«Вони правильно розпочали. Просто ця війна була розрахована на тип бойових дій, де ми за три дні здаємось і піднімаємо лапки. А ми не підняли. А далі – все», — сказав радник.

Раніше військова розвідка Британії опублікувала свіже зведення про ситуацію в Україні, в якій говориться, що ЗСУ завдали окупантам серйозної шкоди.

Джерело