Черговий перерахунок пенсій

Що потрібно знати українцям.

В Україні спростили порядок перерахунку пенсій деяким категоріям осіб. Про це повідомили в прес-службі Пенсійного фонду.Так, згідно з постановою правління Пенсійного фонду від 18 травня 2018 року № 10-1 перерахунок пенсій буде здійснено пенсіонерам двох категорій, інформує Ukr.Media.

Зокрема, тим, які після призначення пенсії продовжували працювати і у кого не менше 24 місяців страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії незалежно від перерв у роботі. А також тим, хто продовжував працювати і у яких менше 24 місяців страхового стажу. У такому разі перерахунок проводиться не раніше ніж через два роки з дня звернення за таким призначенням (попереднім перерахунком) пенсії.

Нагадаємо, черговим сюрпризом для українських пенсіонерів від уряду стануть нові правила отримання виплат: зокрема, одночасно можна буде отримувати пенсію і працювати.

"Після проведення пенсійної реформи, коли пенсія стане достатньою, потрібно встановити правило – або ти працюєш, отримуєш зарплату і виходиш на пенсію трохи пізніше, але пенсія у тебе буде більше. Або ти йдеш відразу і отримуєш пенсію, але не працюєш", — пояснює міністр соціальної політики Андрій Рева.

Насамперед буде введена автоматична норма про щорічний перерахунок пенсій для захисту від інфляції: з урахуванням фінансових можливостей солідарної системи, але не менш, ніж на 50% від зростання середньомісячних зарплат за три роки і на 50% від індексу споживчих цін.