ЦВК повідомила, коли оголосить результати виборів президента

ЦВК на засіданні 30 квітня, орієнтовно з 12.00, оголосить результати виборів президента України.

Центральна виборча комісія на засіданні у вівторок, 30 квітня, орієнтовно о 12.00, почне засідання, на якому будуть оголошені остаточні результати виборів президента України, інформує Ukr.Media.

"30 квітня, орієнтовно о 12.00, відбудеться засідання Центральної виборчої комісії, на якому передбачається встановлення та оголошення результатів повторного голосування 21 квітня 2019 року з чергових виборів президента України", — повідомляє прес-служба ЦВК у п'ятницю.

Раніше заступник голови ЦВК Євгеній Радченко пояснив, що Центрвиборчком до ранку 30 квітня очікує відповідь від судів про можливе оскарження результатів виборів президента України, після чого зможе, згідно з процедурою, приступити до остаточного встановлення результатів виборів.

"Ми звернулися до судів і дали їм час до 9.00 30 квітня надати інформацію про відсутність або наявність позовів, розглянутих або нерозглянутих, які можуть вплинути на результати голосування. Якщо все "чисто", то ми будемо виходити на засідання (за офіційне встановлення результатів виборів — Ред.)", — сказав в інтерв'ю.

Однак, центральна виборча комісія України (ЦВК) склала протокол про підсумки другого туру голосування на виборах президента України 21 квітня у закордонному виборчому окрузі. Як повідомляє ЦВК у п'ятницю на сторінці в соцмережі Фейсбук, Комісія також закрила безперервне засідання з прийняття та оприлюднення протоколів окружних комісій по всій Україні.

Дане засідання розпочалося 22 квітня, коли ЦВК почала приймати перші паперові протоколи від окружкомів про підсумки виборів президента України. Тепер ЦВК буде обробляти ті паперові протоколи ОВК, які були отримані 25 і 26 квітня.