Данія підтримує євроінтеграцію України — ОП

Данія підтримує євроінтеграцію України - ОП

Фото: Офис президента Заступник голови ОП провів низку зустрічей у Данії

Раніше ЗМІ повідомили, що Данія та Нідерланди виступають проти надання Україні статусу кандидата у ЄС.

Данія підтримує євроінтеграцію України, повідомляє Офіс президента у середу, 15 червня, за підсумками візиту до Копенгагена заступника голови ОП Ігоря Жовкви.

Він провів низку зустрічей, зокрема з прем’єр-міністром Метте Фредеріксеном.

Основну увагу було приділено важливості підтримки Данією надання Україні статусу країни-кандидата під час майбутнього засідання Європейської ради.

«Сподіваємося, що наступного тижня під час засідання Європейської ради в Брюсселі Королівство Данія підтримає надання нашій державі бажаного статусу кандидата на вступ у ЄС. Це рішення, на яке заслуговують громадяни України, які зараз платять найвищу ціну, захищаючи європейські цінності», — наголосив Жовква.

Заступник голови ОП висловив сподівання, що після позитивного висновку Єврокомісії у червні відповідне рішення про надання Україні статусу країни — кандидата на вступ у ЄС буде прийнято і лідерами держав-членів.

«Надання Україні статусу кандидата на вступ є лише першим кроком на шляху до повноправного членства в ЄС. Відповідно, ми сподіваємося, що лідери країн Євросоюзу ухвалять таке важливе політичне рішення, що дозволить зафіксувати стратегічний рух нашої держави до Європейського Союзу», — зазначив він.

У ході зустрічі з міністром оборони Данії Мортеном Бедсковом обговорювалася взаємодія у військово-технічній галузі.

Під час зустрічі з державним секретарем МЗС Еппе Транхольм-Міккельсеном обговорювалися питання практичної реалізації євроінтеграційної стратегії України та можливості використання консультативно-дорадчої та іншої практичної допомоги Данії.

Жовква та держсекретар МЗС також обмінялися думками щодо перспектив поглиблення інтеграції України у внутрішній ринок Євросоюзу, що дозволить поступово відновлювати вітчизняну економіку.

Основну увагу під час зустрічі з міністром промисловості, бізнесу та фінансових справ Королівства Данія Симоном Колерупом було приділено перспективам залучення Данії до повоєнного відновлення зруйнованих об’єктів у регіонах нашої країни.

Питання фінансової, гуманітарної, експертної та іншої практичної допомоги для потреб України було детально обговорено в рамках зустрічей Ігоря Жовкви з державним секретарем з політики розвитку МЗС Данії Лотте Мешон, а також із заступником директора Конфедерації данської промисловості Томасом Буструпом.

Раніше ЗМІ повідомили, що дві країни ЄС виступають проти надання Україні статусу кандидата у члени — Нідерланди та Данія.

Джерело