Допомога по безробіттю: на що можуть розраховувати українці

Фахівці заявили, що сума допомоги залежить від попередньої легальної заробітної плати.

Безробітним потрібно звернутися в Державну службу зайнятості для того, щоб отримати допомогу. Про це заявила директор центру Ольга Макогон, інформує Ukr.Media.

"Сума допомоги залежить від попередньої легальної заробітної плати. Ми зі свого боку завжди піднімаємо питання легального працевлаштування, оскільки це прямо впливає на розмір допомоги та можливість отримання підтримки від держави, передбаченої законодавством", — сказала Макогон.

Мінімальна сума допомоги по безробіттю складає 610 гривень. Її можуть отримати ті, хто щойно закінчили ВУЗ і не змогли знайти роботу, а також ті люди, які на попередньому місці працювали не менше, ніж пів року. Є максимальний розмір допомоги, який досягає 8 тис. гривень, в середньому люди отримують близько 4 тис. гривень. По тривалості до року безробітний може отримувати цю допомогу, а люди в передпенсійному віці до 720 днів.

За словами Макогон, для неї в пріоритеті легальне працевлаштування. Оскільки людині, яка не працювала протягом року, буде дуже складно влитися в робочий процес. Крім того, вона зазначила, що деяким громадянам вигідно працювати, щоб отримувати допомогу від держави.