«Жалюгідний зануда з Кремля бреше»: у Польщі відреагували на заяву Путіна

"Жалюгідний зануда з Кремля бреше": у Польщі відреагували на заяву Путіна

Фото: twitter.com/StZaryn Президент Росії Володимир Путін провів нараду з постійними членами Радбезу РФ

Інформаційна війна, яку використовують Росія, небезпечна, і її не можна недооцінювати, зазначили поляки.

Уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Польщі Станіслав Жарин відреагував у Twitter на слова президента Росії Володимира Путіна про те, що «західні землі Польщі є подарунком Сталіна і країна має бути вдячна СРСР за «відновлення незалежності».

«Жалюгідний зануда з Кремля вкотре повторює брехню про Польщу, а також намагається фальсифікувати правду про війну проти України», — заявив він.   За словами Жарина, Путін «знов використовує історичний ревізіонізм для поширення хибних звинувачень проти Польщі». Зокрема, серед озвучених їм фейків була згадка про плани Польщі, що нібито мають місце, «напасти на Білорусь».   Політик підкреслив, що після «пригожинського заколоту» імідж Путіна дуже ослаб і він тепер виглядає «не таким сильним і жорстким, як стверджувала його пропаганда».   «Для багатьох росіян, особливо військових, Путін став боягузом», — сказав Жарин, зазначивши, «що слабший образ Путіна, що більше він викликає недовіри у росіян, особливо у силовиків, то жорсткішими будуть пропагандистські атаки за його участю».   Влада Польщі розуміє, що «інформаційна війна, яку використовує Росія, небезпечна, і її не можна недооцінювати», проте «дії кремлівської індустрії брехні часто також є способом приховати слабкості» РФ.

Нагадаємо, сьогодні Путін провів нараду з постійними членами Радбезу РФ. Очільник Кремля заявив, що Польща «має подякувати СРСР за відновлення незалежності», бо нібито завдяки у Сталіну вона отримала «у подарунок» західні землі.

Президент РФ також заявив, що результати контрнаступу ЗСУ «розчаровують» західні країни.

Джерело