Кухар Путіна був присутній на переговорах Шойгу з командувачем лівійської армії

З ім'ям Пригожина пов'язують діяльність ПВК «Вагнер».

Скандально відомий бізнесмен Євгеній Пригожин був присутній на переговорах міністра оборони РФ Сергія Шойгу з командувачем лівійської національної армії Халіфою Хафтаром, які пройшли в Москві 7 листопада і були присвячені питанням безпеки на Близькому Сході і Північній Африці, інформує UkrMedia.

«Нова газета» помітила «кухаря Путіна» на відеозаписі, яку лівійські військові опублікували на офіційному Youtube-каналі.

Офіційно про участь Пригожина в переговорах не повідомлялося. Причому «кухар Путіна», який, здавалося б, не має прямого відношення до військових переговорів, сидів безпосередньо поруч з Шойгу.

Військово-дипломатичне джерело агентства «Інтерфакс» заявив, що Пригожин був присутній на зустрічі, так як забезпечував офіційний обід і брав участь в обговоренні культурної програми візиту лівійської делегації.

З ім'ям Пригожина пов'язують діяльність ПВК «Вагнер», найманці якої воюють в Сирії та інших країнах. Представники бізнесмена заперечують будь-який зв'язок бізнесмена з приватною військовою компанією. У ЗМІ також з'являлася інформація про його зв'язки з угрупованням, причетною до отруєнь і провокацій опозиційних активістів.