На Кабмін чекають кадрові перестановки — ЗМІ

На Кабмін чекають кадрові перестановки - ЗМІ

Фото: Шмыгаль в Телеграм Кабмін можуть поміняти восени

В Офісі президента незадоволені безініціативністю уряду під час війни та готують перестановки, пишуть ЗМІ.

Уряд України восени може бути відправлений у відставку, пише УП у четвер, 30 червня.

«Уряд Шмигаля влаштовував Зеленського до війни як хороший виконавець, який координує свої дії з Офісом президента. Але з 24 лютого виникла потреба у більшій ініціативності та креативності членів Кабміну. ​​В оточенні президента кажуть, що система, привчена озиратися на Банкову, продовжила чекати команд, а у Зеленського зараз немає ресурсу вирішувати всі питання. Показовою стала криза з пальним, яку чиновникам не вдалося вирішити оперативно», — пише видання.

Співрозмовник УП на Банковій зазначив, що в Офісі всі посилено працюють, а Кабмін проводить засідання раз на тиждень і приймає «бюрократичні та часто другорядні речі».

«У нас відчувається наростання роздратування, яке рано чи пізно призведе до того, що цей уряд розженуть», — каже він.

«Є ймовірність, що восени у відставку може піти або весь Кабмін на чолі з прем’єром, або кілька найбільш неефективних міністрів. За даними УП, зараз влада придивляється відразу до п’яти варіантів на заміну Шмигалю», — сказано у матеріалі.

На місце прем’єр-міністра називаються такі кандидатури:

    заступник голови ОП Ростислав Шурма;     перший віце-прем’єр, міністр економіки Юлія Свириденко;     міністр інфраструктури Олександр Кубраков;     міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов;     міністр оборони Олексій Резніков.

Також стверджується, що ОП має питання і до інших чиновників — до міністра культури Олександра Ткаченка, міністра соціальної політики Марини Лазебної, міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Як повідомлялося, цього тижня Кабмін заснував посаду уповноваженого з питань внутрішньо переміщених осіб.

Джерело