Опубліковано текст закону про воєнний стан

Опубліковано текст закону про воєнний стан

Фото: Прес-служба Міноборони України В Україні введено воєнний стан

Згідно з документом, військовий стан у 10 областях триватиме з 14:00 26 листопада до 14:00 26 грудня 2018 року.

Текст закону про введення воєнного стану в Україні опубліковано на сайті Верховної Ради. Згідно з документом, військовий стан вводиться в Україні з 14:00 26 листопада.

«Затвердити указ президента України від 26 листопада 2018 року № 393 «Про введення воєнного стану в Україні» з таким застереженням: військовий стан вводиться у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, а також Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях і внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії «, — йдеться в тексті документа.

Опубліковано текст закону про воєнний стан

У пояснювальній записці зазначається, що законопроектом передбачається затвердити указ президента про введення воєнного стану, яким в Україні з 14:00 26 листопада 2018 року терміном на 30 діб до 14:00 26 грудня 2018 року запроваджується воєнний стан, вирішуються питання, пов’язані з введенням названого особливого правового режиму.

Опубліковано текст закону про воєнний стан

Пізніше на сайті Ради з’явилося доповнення до закону, в якому йдеться про те, що введення воєнного стану передбачає обмеження прав і законних інтересів юридичних осіб у межах і обсязі, які необхідні для забезпечення можливості введення і здійснення заходів правового режиму воєнного стану.

Опубліковано текст закону про воєнний стан

Нагадаємо, увечері 25 листопада біля Керченського мосту спецназ РФ захопив три українські кораблі. Було поранено шістьох українських військовослужбовців. ФСБ Росії звинуватила українську сторону в «небезпечних маневрах» під час заходження в «закриту акваторію територіального моря РФ».

У зв’язку із загостренням ситуації президент Петро Порошенко скликав військову кабінет, РНБО і направив до Верховної Ради пропозицію про введення воєнного стану на 60 днів. 26 листопада парламент ухвалив законопроект про введення воєнного стану в Україні на 30 днів.

Росія називає дії України в районі Керченської протоки «провокаційними». МЗС РФ вручив ноту протесту тимчасовому повіреному в справах України.

Джерело