Південна Корея відповіла КНДР запусками балістичних ракет

Одна з ракет пролетіла 250 км і успішно вразила ціль в Японському морі.

Південна Корея відповіла на провокації Північної Кореї (КНДР) запусками балістичних ракет, передає Ukr.Media. 

"Військові Південної Кореї заявили, що в п'ятницю випустили дві балістичні ракети у відповідь на останню провокацію КНДР. Ракети Hyunmoo-2 випустили з східної ділянки поблизу міжкорейського кордону всього через 6 хвилин після пострілу ракети з Пхеньяну", — йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, одна з ракет пролетіла 250 км і успішно вразила ціль в Японському морі. На такій же відстані від навчального полігону Південної Кореї знаходиться аеродром Сунан в Пхеньяні, звідки була випущена остання ракета.

Наголошується, що друга ракета впала у воду "на початковому етапі" запуску. Пов'язані з цим органи країни аналізують причину.

За словами представника міністерства оборони, відповідь Південної Кореї "прийшла, поки ракета Півночі все ще летіла". Він підкреслив, що військові змогли прийняти таку оперативну міру, оскільки виявили ознаки того, що КНДР готується до запуску.

Відповідна інформація була негайно повідомлена президенту Мен Чже Іну, який і наказав військовим готуватися до пуску и відповідь.