Північна Корея загрожує відновити програму ядерного озброєння

Північна Корея попередила, що може відновити свою політику створення ядерної зброї, якщо Сполучені Штати не відмінять економічні санкції проти країни.

Пхеньян заявив "ми не можемо перестати сміятися" над "дурною ідеєю", що поточні санкції США призведуть до денуклеаризації, інформує UkrMedia.

Північна Корея попередила, що може відновити свою політику створення ядерної зброї, якщо Сполучені Штати не відмінять економічні санкції проти країни.

У своїй заяві міністерство закордонних справ Північної Кореї зазначило, що "покращення відносин і санкції є несумісними"."

США вважають, що їх часто повторювані "санкції та тиск" призводять до "денуклеаризації", — йдеться у заяві. "Ми не можемо перестати сміятися над такою дурною ідеєю".

Північна Корея заявила, що скасування санкцій зі сторони США буде прямою відповіддю на "проактивні та добровільні заходи" Пхеньяну — одностороннє припинення випробувань ядерних та міжконтинентальних балістичних ракет та закриття ядерних випробувальних майданчиків.

Політика створення ядерної зброї і ядерних випробувань може бути відновлена.

Це вперше Пхеньян заявив про можливість відновлення програми ядерної зброї з моменту зустрічі північнокорейського лідера Кім Чен Ина та президента США Дональда Трампа, яка відбулася у червні цього року.

Саміт в Сінгапурі був охарактеризований як достатньо видовищний, але слабкий за змістом.

Кім Чен Ин попросив другу зустріч з Трампом у листі у вересні.

Президент США сказав, що державний секретар Майк Помпео працює над деталями, додавши: "Зустріч відбудеться".

Реагуючи на критику, що на останньому саміті Кім повинен був дати більше обіцянок, Помпео сказав пресі: "Ми не втрачаємо пильності. Це буде досить тривалим процесом заставити Кім Чен Ина виконати зобов'язання, яке він зробив Президенту Трампу, і, дійсно, вимогам світу в резолюціях Ради Безпеки ООН, щоб він повністю відмовився від програми ядерної політики".