Перевізники повинні мати право бронювати 100% працівників — нардеп

Перевізники повинні мати право бронювати 100% працівників - нардеп

Фото: Цензор.net В Україні почали широко обговорювати тему бронювання від мобілізації

Можливість бронювання 100% військовозобов’язаних працівників підприємствами-перевізниками є стратегічною та економічною необхідністю, заявив заступник голови комітету Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури.

Українські перевізники повинні мати право бронювати не менше 100% працівників. Таку заяву зробив заступник голови комітету Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури Володимир Крейденко, повідомляє видання Oboz.ua.

Нагадаємо, наразі в умовах воєнного стану підприємства-перевізники мають право забронювати від мобілізації 50% своїх військовозобов’язаних працівників. При цьому таке підприємство має бути визнане критичним для життєдіяльності держави.

За словами Крейденка, для економіки України збереження робочої сили сьогодні є критично важливим, особливо в секторі транспортування та логістики. Українські компанії-перевізники «відіграють ключову роль у підтримці внутрішньої та зовнішньої торгівлі, а також у забезпеченні доставки гуманітарної допомоги та необхідних товарів», вважає нардеп.

«Враховуючи це, можливість бронювання мінімум 100% військовозобов’язаних працівників є не тільки стратегічною необхідністю, але й економічною необхідністю. Такий крок дозволить забезпечити стабільність у роботі компаній, підтримати ланцюжки поставок та зменшити економічні втрати, які можуть виникнути через відсутність кваліфікованих працівників», — заявив Крейденко.

Заступник голови комітету транспорту та інфраструктури додав, що наявність достатньої кількості працівників «гарантує стабільність і неперервність роботи логістичних ланцюжків, що є особливо важливим для критичних секторів, таких як медицина, харчування та оборона».

«Тому народним депутатам, урядовцям та бізнесу необхідно працювати разом, щоб знайти баланс між військовими потребами та економічною стабільністю. Забезпечення можливості бронювання не менше 100% військовозобов’язаних працівників є одним із шляхів досягнення цієї мети, що дозволить Україні зберегти свою економічну силу та просуватися вперед навіть у найскладніших умовах», — сказав Крейденко.

Нагадаємо, раніше сьогодні представники підприємств оборонно-промислового комплексу, які законно можуть бронювати до 100% працівників, звернулися до уряду з приводу мобілізації.

Також сьогодні з’явилася інформація про те, що на сайті президента України зареєстровано петицію про необхідність запровадження системи економічного бронювання в державі. 

Джерело