Поляки зможуть їздити до США без віз вже з понеділка

США вводять безвіз для поляків з 11 листопада.

США дозволить полякам відвідувати країну без віз із 11 листопада. Громадяни Польщі зможуть перебувати в Америці до 90 днів. Про це повідомила посол США в Польщі Джорджетт Мосбахер, інформує Ukr.Media.

Як заявив президент Польщі Анджей Дуда, громадянам Польщі буде доступний безоплатний в'їзд на територію США з туристичною та бізнес-метою.

"Пані посол повідомила мені, що сьогодні у Вашингтоні буде офіційно оголошено: Польща прийнята в безвізову програму. Безвізові поїздки у США на період до 90 днів з туристичною та бізнес-метою будуть можливі з 11 листопада", — сказав Дуда.

Він висловив подяку президентові США Дональду Трампу, який ще минулого року пообіцяв Польщі приєднати країну до безвізової програми.

Зазначимо, що введення безвізового режиму, 11 листопада, між Польщею і США стане ще й символічним жестом. Саме в цей день Польща святкує День Незалежності. Як зазначила посол Мосбахер, це спільна причина відсвяткувати це свято як для громадян, які закордоном, так і 38 мільйонам людей, які проживають у Польщі. Зараз у США проживає близько 10 млн поляків.